Desiatky popadaných stromov prerušili pod Tatrami dopravu

24.08.2007 Prešov

Poprad 24. augusta (TASR) - Desiatky popadaných stromov, prerušená doprava na ceste I/67 od Kvetnice po Pusté Pole, ale aj na železničných tratiach v oblasti Tatier či strhnuté elektrické vedenie pri Jánovciach - taká je ...
"Hasiči začali odstraňovať popadané stromy z ciest už pol hodiny po polnoci. Do siedmej hodiny ráno bolo v teréne 22 členov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Popradským kolegom pomáhali dvojice hasičov z okresov Stará Ľubovňa, Levoča a Kežmarok. V súčasnosti sú už cesty prejazdné, " informoval TASR riaditeľ Okresného riaditeľstva HaZZ v Poprade Ondrej Šproch.

Na úseku postihnutom kalamitou medzi Svitom a Kraľovanmi, kde sa prehnala silná búrka, dnes o 9.00 čiastočne obnovili osobnú železničnú dopravu. Premávka je na väčšine úsekov obmedzená na jednu koľaj, na úseku medzi medzi Štrbou a Liptovským Mikulášom jazdia v dôsledku poškodeného elektrického vedenia vlaky s dieselovými rušňami.
Oblasť Prešovského kraja dnes v noci zasiahla silná búrka, ktorá vyvrátila a polámala množstvo stromov. Kalamita skomplikovala cestnú dopravu a od polnoci úplne paralyzovala osobnú železničnú premávku medzi Popradom a Kraľovanmi.
Podľa riaditeľa odboru komunikácie Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Miloša Čikovského od 7.00 zabezpečovali náhradnú autobusovú dopravu šiestimi autobusmi, ktorú po nasadení dieselových rušňov zrušili.
Nočná búrka a následná kalamita spôsobili, že nočné rýchliky meškajú od jednej do šiestich hodín. ZSSK predpokladá, že predpoludním sa podarí meškanie diaľkových rýchlikov stlačiť pod dve hodiny a popoludní by mali rýchliky premávať bez výrazného meškania.
Informácie o meškaní vlakov sa môžu cestujúci dozvedieť na čísle kontaktného centra 18 188, v pokladniciach ZSSK a na internetovej stránke www.slovakrail.sk.
 

Vyberte región